MVGYOSZ Narráció
Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! Adószám: 19002464-2-42

A király (magyar tévéfilmsorozat, életrajzi dráma, 2022)

Dátum: 2023-11-20 21:15

Helyszín/Csatorna: RTL.


2023. november 20-án este indul újra az RTL műsorán a nagy sikerű, A Király című sorozat, mely hétfőtől csütörtökig, minden este 21:15-től lesz látható – audionarrált hangsávval.

Az audionarráció szövegét Cseh Adrienn írta, narrátor Lendvay Zsóka, mindketten az AKKU – Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület munkatársai.

A Király című sorozat Zámbó Jimmy, a rendszerváltás utáni könnyűzenei élet egyik meghatározó alakjának az életét és tragikus halálát dolgozza fel, valós eseményeket vegyítve fikciós elemekkel.

Jimmy felszolgálóként és pohárleszedőként kezdte, aztán szerezte meg a bárzongorista fellépésekhez szükséges engedélyt — így ismerték meg őt a budapesti éjszaka emblematikus helyeinek látogatói. A kilencvenes évek elején Joós István zenei producer csinált belőle mindenki által ismert sztárt. Jimmy azonban nehezen viselte a rivaldafénnyel járó nyomást, önpusztító életet élt, ami nem könnyítette meg a hozzá közel állók sorsát sem.

A sorozat arénája a magyar könnyűzene világa, az éjszakai mulatók, a koncertek, a turnék, a tévéműsorok, szereplői pedig ezeknek a tereknek az ismert vagy kitalált karakterei, Jimmy családja, szeretői, rajongói, testőre, menedzsere. Jimmy egy tökéletes antihős: erős akarata, határozott vágyai vannak, akarja a sikert és mindent el is követ érte. Jimmynek a családja és a karrierje a legfontosabb, miközben ezt a két dolgot sodorja folyamatosan veszélybe.

Jimmy arra vágyik, hogy elfogadják és szeressék. Ez a vágy azonban minden siker dacára beteljesületlen marad. Nem véletlen, hogy a halálát illetően is sok a kérdőjel: a bulvárban, híradásokban, városi legendákban is felmerült, hogy nem baleset, hanem öngyilkosság, vagy éppen gyilkosság történt. A történet végét mindenki ismeri: a Király meghalt. De mi vezetett idáig?