MVGYOSZ Narráció
Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! Adószám: 19002464-2-42

A Magyar Zene Háza állandó kiállítása

Dátum: 2024-12-31 10:00

Helyszín/Csatorna: Magyar Zene Háza, Budapest, XIV. ker., Olof Palme sétány 3.

Narráló: Nincs információ


Februártól két újabb idegen nyelvvel, valamint a látássérült látogatókat segítő hanganyaggal bővült a Magyar Zene Háza állandó kiállításának innovatív hangrendszere.

Február 1-től francia és német nyelvű narráció is választható a Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című állandó, interaktív kiállításunkon, amely a zene történetének legfontosabb állomásait mutatja be európai, illetve magyar fókusszal. Az új választható nyelvek mellé egy akadálymentes látogatást segítő hangsáv is bekerült, amely látássérült vendégeinknek segíti a kiállításban való tájékozódást.

A Ház mínusz második szintjén található tárlat az ősi ritmusoktól elindulva egészen a 21. századig, az élet körforgásán keresztül meséli el a zene fejlődését, végighalad a legfontosabb zenetörténeti fordulópontokon, kiemelve egy-egy ikonikus alkotót. A kiállítás előszeretettel használja a technológia eszközeit és játékosan vonja be a látogatót, hogy új ismereteket nyújtson a zenéről, ennek köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a neki szóló izgalmas részeket.

A Magyar Zene Háza két éve nyitotta meg kapuit, azóta közel 200.000 voltak kíváncsiak a Hangdimenziók kiállításra, amely eddig magyar és angol nyelvű narrációval volt megtekinthető. A külföldi látogatók visszajelzései alapján igény merült fel a nyelvi változatok bővítésére, így döntöttünk két újabb nyelvi változat bevezetésére.

A Hangdimenziók keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között, pénteken hosszabbított nyitvatartással 10:00 és 20:00 óra között látogatható. A belépőket előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.