MVGYOSZ Narráció
Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! Adószám: 19002464-2-42

Lionel Bart’s: Oliver!

Dátum: 2023-10-07 15:00

Helyszín/Csatorna: Pesti Magyar Színház


Jelentkezés, jegyfoglalás: akadalymentesites@mszinhaz.hu

Lionel Bart’s

OLIVER!

Musical

Charles Dickens Twist Olivér című regénye alapján

Hangszerelte: WILLIAM DAVID BROHN

Fordította: HAMVAI KORNÉL

Dalszövegek: HAMVAI KORNÉL, TORMA PÉTER

Rendező: SZENTE VAJK Jászai Mari – díjas

Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak?
Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.

A produkció bemutatását a Music Theatre International engedélyezte. Az engedélyeztetését az Hartai Zenei Ügynökség közvetítette.

Közreműködnek: a Pesti Magyar Színház Ensemble együttesének tagjai.

Táncosok: Vincze Kitti, Schaub Ingrid, Lámfalusy Szafira Zoé, Bodó Zsombor, Drahota Albert, Dzsupin Ádám, Fazekas László

Az előadás időtartama: 2 óra 25 perc.
Az előadás 2 felvonásos.
Az előadást 12 éves kortól ajánljuk.