MVGYOSZ Narráció
Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! Adószám: 19002464-2-42

MARTIN MCDONAGH :A koponya

Dátum: 2023-12-16 15:00

Helyszín/Csatorna: Thália Színház, 1065 Budapest,Nagymező utca 22-24


MARTIN MCDONAGH: A koponya
Színházi előadás audionarrációval
Időpont: 2023.12.16., szombat 15:00
Színpadbejárás: nincs
Helyszín: Thália Színház, Nagymező utca 22-24.
Jegyár: 4800 Ft / db
A jegyek korlátozott számban érhetőek el (12 db/előadás).
Audionarrátor: Baksa-Szerecz Zsófi
Előnarráció a helyszínen.
Rövid ismertető:
A koponya
Fekete komédia
Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…
Martin McDonagh, ahogy Kékesi Kun Árpád fogalmaz, az angolszász drámairodalom csoda-és fenegyereke. Fekete humorú, erőszakról és kiábrándultságról szóló komédiáira jellemző a pontos, dramaturgiailag hatásosan felépített szerkezet és az izgalmat végig fenntartó történetmesélés. A groteszk figurákat és helyzeteket kegyetlen iróniával és sziporkázó humorral elővezető darabjaiban a szatíra bármelyik pillanatban képes tragédiává, a tragédia pedig rémbohózattá alakulni.
A kilencvenes évek második felében született trilógia első (Leenane szépe) és harmadik része (Vaknyugat) a hazai színházakban is gyakran műsorra kerülnek. Ám a középső darab, A koponya magyarországi ősbemutatóját a Thália Színházban láthatják. Az előadást első kőszínházi rendezéseként Zayzon Zsolt, társulatunk színművésze jegyzi.
Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül
Jegyfoglalás:akku@akkuegyesulet.hu