MVGYOSZ Narráció
Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! Adószám: 19002464-2-42

Tüskevár

Dátum: 2024-03-19 15:00

Helyszín/Csatorna: Pesti Magyar Színház

Narráló: Oláh Klaudia


TÜSKEVÁR

TÜSKEVÁR

Zenés színmű

Fekete István azonos című regénye alapján

OLT TAMÁS – SZIRTES EDINA „MÓKUS” – VÁRADI R. SZABOLCS

TÜSKEVÁR

Zenés játék két részben.

Az előadás megtekintését 10 éves kortól ajánljuk.

Az előadás a Nagyszínpadon látható.

BEMUTATÓ: 2023. március 9. 11:00 és 15.00 – Nagyszínpad

Kedves fiatal barátom!

Lehet, hogy Neked a  Tüskevár nem sokat mond, de ha megkérdezed a szüleidet, meg fogsz lepődni, hogy milyen lelkesen mesélnek az ő fiatalkoruk legendás ifjúsági regényéről. Mert a Tüskevár valóban egy egész generáció legkedvesebb története volt, s reméljük, hogy hamarosan Neked is a kedvenceddé válik!

A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel. De ennél is fontosabb, hogy megtanítja őket a természet szeretetére és tiszteletére. S amikor Tutajos és Bütyök ősszel visszatérnek Budapestre, a suliba – már egészen másként tekintenek a világra, mint addig.

Kedves fiatal barátom! Mi, itt a Pesti Magyar Színházban azt reméljük, hogy Te is másként fogsz tekinteni a világra, miután megnézted a Tüskevár különleges előadását.